Lapplands.se - ny design och formgivning samt uppgradering av EPiServer plattformen

KUND: Lapplands kommunalförbund

Lapplands kommunalförbund, Lkf, bildades 1989 av kommunerna Gällivare, Jokkmokk, Kiruna och Pajala. 1997 fick Lkf ett utvidgat uppdrag att initiera samverkan mellan kommunerna även inom andra områden än högskoleutbildning.

Uppdrag

Lapplands kommunalförbunds webbplats, www.lapplands.se är en av mycket viktig kommunikationskanal. Webbplatsen ska ha en tydlig avsändare och stärka bilden av Lapplands kommunalförbund. Den ska fungera som kanal för information samt ha funktioner för relationsskapande åtgärder.

Utmaning

Fokus i projektet har legat på att dels uppgradera Content Management Systemet (CMS) EPiServer till den senaste versionen från EPiServer 6, men uppdraget var också att webbplatsen ska fungera i en responsiv design för att Lapplands kommunalföbunds besökare bättre ska kunna använda webbplatsen i tex. mobiltelefon och surfplattor detta för att möta kraven för dagens moderna informationskanaler.

Genomförande

Den nya uppgraderade webbplatsen är utvecklad av BnearIT som en helhetslösning i EPiServer CMS. Design och formgivning utifrån Lapplands kommunalförbunds nya grafiska profil är gjord av Samuraj och vår uppgift var att överföra och implementera denna design och formgivning för webbplatsen. All information, bilder och dokument från den äldre webbplatsen skulle följa med till den nya, men anpassas till den nya designen vilket varit en utmaning för både oss utvecklare, men även för Lapplands kommunalförbunds redaktörer då de varit tvungna att gå igenom och anpassa innehållet.

Resultat

Vi på BnearIT är glada och stolta över att fått vara med i detta projekt tillsammans med Samuraj och vill samtidigt tacka Lapplands kommunalförbund för förtroendet att få utveckla och förvalta deras externa webbplats www.lapplands.se

Teknik/Plattformar

  • EPiServer CMS
  • C#
  • MVC
  • SQL Server

No items found.
No items found.