Ny webb och förvaltning av Försvarets materielverks externa webb

FMV:s mål är att leverera effektiv försvarslogistik – när och där den behövs.

Försvarets materielverk (FMV) levererar försvarslogistik till det svenska försvaret. Det innebär att de ser till att Försvarsmakten har det materiel och de logistiktjänster de behöver för att kunna utföra sitt uppdrag.

Uppdrag

FMV:s webbplats www.fmv.se är en av FMV:s viktigaste kommunikationskanaler. Webbplatsen ska ha en tydlig avsändare och stärka bilden av FMV som leverantör av teknik för Sveriges säkerhet. Den ska fungera som kanal för information samt ha funktioner för relationsskapande åtgärder.

Utmaning

Stort fokus har legat på tillgänglighetsaspekten ur flera perspektiv. Här har en bra relation med Funka (rådgivning, standardisering och certifiering av digital tillgänglighet) lett till att www.fmv.se är en av de mest tillgängliga webbplatserna och är webbsajten är också certifierad av Funka.

Genomförande

Webbplatsen www.fmv.se är utvecklad av BnearIT som en helhetslösning i verktyget EPiServer CMS och utvecklingsmiljön är Microsoft.Net. Stort fokus har legat på kravinsamling, funktionsspecifikationer och tester.
Utöver EPiServers CMS har BnearIT även bl a implementerat :

  • Talande webb från Funka
  • E-mail encoder JW Player pro
  • Bits on the run
  • Google Site Search

Drift av webbplatsen sköts av BnearIT via underleverantören EPiServer Hosting åt FMV. BnearIT är i dagsläget ansvarig för all förvaltning och support för www.fmv.se

Resultat

Vi är stolta och glada över att ha fått utveckla ny fmv.se och tackar för förtroendet.

- Det har varit ett stort och utmanande projekt för oss, säger projektledare Nicklas Karlsson.

Slutresultatet har blivit mycket bra, tack vare det goda samarbetet med FMV.

No items found.

Björn Paulström

Systemutvecklare

+46 (0)72-500 00 43